##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

کوچکی کوچکی , نصیری محلاتی نصیری محلاتی , اصغری پور اصغری پور , خداشناس خداشناس ,

چکیده

به منظور بررسی اثرات نظام ‌های پر نهاده و تک کشتی و استفاده وسیع از ارقام پر محصول بر پایداری نظام‌های کشاورزی، تنوع زیستی محصولات باغی و سبزی و صیفی مورد مطالعه قرار گرفت. برای این ارزیابی، داده‌های مربوط به این محصولات از سطح کشور جمع آوری گردید. نتایج این بررسی نشان داد که محصولات باغی، سبزی و صیفی متنوعی در نواحی مختلف کشور تولید می‌شوند، به طوری که تعداد گونه‌های مورد کشت در مورد این محصولات قابل توجه است. شاخص تنوع شانون، تنوع این محصولات را متناسب با غنای گونه ای آنها نشان نمی دهد، که این موضوع عمدتاً ناشی از عدم توزیع یکنواخت سطوح زیر کشت بین محصولات مختلف و احتمالاً وجود سیستم‌های تک کشتی است. به طور کلی شاخص تنوع گونه ای محصولات باغی ، سبزی وصیفی استان‌های مختلف کشور مطلوب به نظر می‌رسد.

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
کوچکیک., نصیری محلاتین. م., اصغری پورا. پ., & خداشناسخ. (2009). مطالعه تنوع زیستی محصولات باغی، سبزی و صیفی ایران. پژوهشهای زراعی ایران, 2(1), 79-88. https://doi.org/10.22067/gsc.v2i1.1166
نوع مقاله
علمی پژوهشی